HELP DE LOODS MET EEN GULLE GIFT ( Culturele ANBI status)

Lieve mensen die de Loods een warm hart toe dragen. Zoals bekend hebben we het financieel nog niet rond. We komen nog zo’n 45 tot 50 duizend euro te kort. Vandaar dit betaal verzoek om de Loods financieel te kunnen ondersteunen. We verwachten natuurlijk niet dat jullie dit nu in no time gaan betalen maar alle donaties helpen. Het mooiste komt nu nog, de Loods heeft een CULTURELE ANBI status. Dat wil zeggen dat elke gift van bijvoorbeeld €100 aftrekbaar is voor €125 van jouw inkomstenbelasting. Dus 1.25x de donatie. Voor Vennootschapsbelasting is dit zelfs 1,50x de donatie .
Mooier kunnen we het niet maken. Bij voorbaat dank het Bestuur en vrijwilligers van de Loods.

Je kunt hiervoor gebruikmaken van deze link naar een betaalverzoek >>

Verbouw De Loods op schema

Na een wat vertraagde start is vorig jaar hard gewerkt om De Loods om te toveren tot een eigentijdse locatie waar je (weer) met plezier naar toe gaat. De Loods gaat dienen als onderkomen voor de hele buurtschap, jong en oud. Denk aan cursuslocatie, oefenruimte, uitvalsbasis voor de jeugdclub en zorgcoöperatie en natuurlijk ook feest- en ontspanningsavonden.

Het werk aan de buitenzijde van het gebouw is klaar, met een vernieuwde entree als meest
opvallende wijziging. Nu wordt er volop gewerkt aan de afwerking van de binnenzijde. Natuurlijk wordt alles geïsoleerd volgens de huidige normen zodat we ook op dit punt ons steentje bijdragen aan het milieu (warmte isolatie) en goede betrekkingen met de buurt (geluidsisolatie). Als laatste is het grond- en straatwerk rond het gebouw aan de beurt.

Zonder LEADER subsidie zou deze verbouwing nooit mogelijk zijn geweest. De Europese Unie heeft geld beschikbaar gesteld voor investering in de leefbaarheid van het platteland (ELFPO). De helft van de subsidie komt uit dit fonds en de andere helft van de Regio Achterhoek.

Mocht je nu ook zin hebben gekregen om mee te helpen, je bent van harte welkom want vele
handen maken licht werk en er is altijd wat te doen!

Je kunt ons ook volgen op facebook.