Informatie

De Loods in Barlo, sinds jaar en dag, sociaal-cultureel betrokken in Aalten en omstreken. De Loods is toe aan een algehele renovatie om in de toekomst ook een veilige plaats te kunnen blijven bieden aan jong en oud voor allerlei activiteiten op sociaal-cultureel gebied.
Jongeren uit Barlo, en ook uit de ruime omgeving, komen samen om elkaar te ontmoeten. Vaak ontstonden hier vriendschappen voor het leven. In de afgelopen jaren heeft deze Loods op wisselende manieren in een grote behoefte voorzien. Naast een ontmoetingsplaats voor jongeren uit de ruime omgeving,  is de Loods een aansprekend poppodium voor beginnende en bekende bands.

De verbouw van De Loods heeft langer geduurd dan oorspronkelijk gepland. Corona is hiervoor deels verantwoordelijk maar ook de daarna flink gestegen prijzen van bouwmaterialen. Hiervoor moest een oplossing gezocht worden. Dat is gelukt waardoor de verbouw nu in de afrondende fase zit met uitzondering van de opslagruimte. Voor het gebruik is dit niet zo belangrijk en de eerste activiteiten zijn gepland. Medio 2024 zal De Loods volop in gebruik zijn overeenkomstig de doelstelling.

Ligging De Loods in Barlo (gemeente Aalten):


De Loods in Barlo ligt tussen Aalten en Lichtenvoorde.
Adres: Lichtenvoordsestraatweg 98, 7121RE Aalten